Liedrecital “Let Beauty Awake” in prachtig kerkje in Hoogland

vrijdag 23 september 2022 20:00 t/m 21:00

Over het programma:

Titel: “Let Beauty Awake”

Subtitel: Liederen van Quilter, Finzi, Vaughan Williams en Bernstein

Door: Esther Putter - sopraan, Jacomijn Puite - piano en Jonathan Boxer - teksten

‘Let Beauty Awake’ is een liedrecital met Engelstalige liederen van Roger Quilter, Gerald Finzi, Ralph Vaughan Williams en Leonard Bernstein. De titel, ontleend aan de eerste regel uit een lied van Vaughan Williams, interpreteren beide musici als een oproep. Een oproep om in de samenleving die voor grote opgaven en vraagstukken staat, schoonheid te zoeken en, waar mogelijk, schoonheid toe te voegen. Schoonheid in gedichten die componisten hebben gekozen om te toonzetten en er zo een nieuw kunstwerk van te maken. Schoonheid ook in hoe deze gedichten bij elkaar komen in dit liedprogramma, met hart en ziel vertolkt. Komt u meegenieten van al dat moois?

Over de artiesten:

Sopraan Esther Putter en pianiste Jacomijn Puite ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan het conservatorium in Utrecht en vormden een aantal jaren later een muzikaal duo.  Ze worden gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar mooie liederen en een liefde voor literatuur: Hoe hebben componisten teksten op muziek gezet en hoe kunnen wij ons publiek deelgenoot maken en meenemen in ons enthousiasme?

In hun programma’s zoeken Esther en Jacomijn naar manieren om de zogenaamde ‘vierde wand’ -de denkbeeldige scheiding tussen het publiek en het podium- te doorbreken. De grootste beloning is een publiek dat zich betrokken voelt bij het concert. De medewerking van Jonathan Boxer is daarbij onmisbaar. Hij zal met zijn onvervalst Brits accent een aantal van de gedichten voordragen en toelichten.

Locatie

  • De Inham
    Hamseweg 40
    3828ae
    Hoogland