Orkest Barock Sommer in het Eemklooster

zaterdag 27 augustus 2022 20:15 tot 22:00

Kom ook genieten van sprankelende symfonieën van Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Friedrich Fasch, een tijdgenoot van vader J.S. Bach, uitgevoerd door orkest Barock Sommer onder leiding van dirigent Simon Murphy.

De Amersfoortse sopraan Christien van ‘t Hof zal enkele virtuoze opera-aria’s van Mozart ten gehore brengen. Drama en passie verzekerd! Sopraan Christien van ‘t Hof studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Amsterdam. Ze zong bij De Nederlandse Bachvereniging en bij Cappella Amsterdam en nu zingt zij in het Bachkoor Holland.

Barock Sommer is in 2002 opgericht en bestaat uit enthousiaste (amateur)musici die de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven brengen. De blazers spelen bijvoorbeeld op barok-hobo’s en natuurhoorns en de strijkers met klassieke strijkstokken die passen bij de periode waarin de muziek is gecomponeerd.

Simon Murphy is internationaal bekend als specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, de tijd van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. Hij heeft een reputatie opgebouwd waarbij hij naast bekende ook ‘verloren’ meesterwerken uit het klassieke repertoire naar het moderne concertpodium brengt. Hij weet door zijn inspirerende en positieve houding het orkest boven zichzelf te laten uitstijgen. Beleef dit heerlijke concert met ons mee, en geniet ontspannen van deze prachtige muziek, welkom!

Programma:

 

- C.Ph.E. Bach, Symfonie in D Wq 183/1 en Symfonie in e Wq 178

- J.F. Fasch, Concert D15

- W.A. Mozart, aria’s “Deh, non varcar”,  ”Rozenaria: Deh vieni, non tardar”, “Nehmt meinen Dank, ihr holden Gönner!” en “Voi che sapete”

 

Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort.

Toegang : € 13, € 10 (stadspas en lezers van  De Stad Amersfoort), € 7 student/CJP

Voorverkoop: https://barock-sommer.nl/joomla/index.php/concertinformatie

Locatie