Fietstocht ‘Hoogland en de stadsuitbreiding van Amersfoort’
Fietstocht ‘Hoogland en de stadsuitbreiding van Amersfoort’

Fietstocht ‘Hoogland en de stadsuitbreiding van Amersfoort’

zaterdag 27 augustus 2022 13:30 tot 16:30

Eeuwenoude boerderijen, moderne architectuur

Fietsend over bekende en onbekende wegen zien we de Oude Eem en een deel van de Grebbelinie. We bezoeken enkele nieuwe wijken van Amersfoort, waaronder Kattenbroek. Ook komen we langs landgoed Schothorst en het oude dorp Hoogland. 

Te zien onderweg

Onze fietstocht begint in de moderne Eemhaven. Via de wijken Gildekwartier, Jeruzalem, Schothorst en ‘het Russische paleisje’ in Zielhorst fietsen we naar Kattenbroek en Hoogland.

We staan stil bij enkele eeuwenoude ‘Malenhoeven’. Hoe zijn deze ontstaan en wat was hun functie? En staan er heus grenspalen langs de Hamseweg? Jazeker!. U hoort met welk doel. 

Begin jaren ’90 is de internationaal geroemde wijk Kattenbroek gebouwd volgens de ideeën van architect Ashok Bhalotra. Heeft hij bereikt wat hij wilde: ‘Een gezonde, veilige en vrolijke omgeving, waar mensen zich thuis voelen en kriebels krijgen om te dromen?’

Een gids van Gilde Amersfoort geeft uitleg bij diverse stoppunten. We fietsen in kleine groepen van maximaal tien personen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar, ook niet in een kinderzitje

Start: restaurant Merlot, Grote Koppel 16, Amersfoort 

Vertrek: 13:30 uur. Graag 5 minuten vooraf vertrek aanwezig zijn

Eindpunt:  16:30 uur IJs Van Vitelli, Kwekersweg 7, Amersfoort

Lengte en duur: afstand 13 km; duur 3 uur, inclusief pauze voor een drankje

Tickets: € 8 per deelnemer via www.gildeamersfoort.nl