Gilde stadswandeling Tussen de Muren
Gilde stadswandeling Tussen de Muren Gilde Amersfoort

Gilde stadswandeling Tussen de Muren

woensdag 24 augustus 2022 14:30 tot 16:00

Gilde Amersfoort biedt deze zomer een speciale stadswandeling aan door een wat minder bekend stukje Amersfoortse binnenstad. Tussen de voormalige eerste stadsmuur (nu de Muurhuizen) en de tweede stadsmuur ligt de Kamp, een van oudsher bedrijvige wijk die in het verlengde ligt van het oude stadscentrum. Dit gebied is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de stad, zoals nog is te zien aan de talloze prachtige monumenten die er staan.

U brengt een bezoek aan het sfeervolle hofje Armen de Poth dat in de middeleeuwen al functioneerde als de eerste voedselbank van de stad en waar pestlijders werden verzorgd. U kunt genieten van de middeleeuwse gebouwen en de serene rust van dit unieke woonhofje. U bezoekt ook de kapel uit het jaar 1500 en het toonhuisje.

Ook loopt u een stukje over de oude, tweede stadsmuur die ter hoogte van de Kamp fraai is gerestaureerd. Van daaruit heeft u een prachtig zicht op het plantsoen en de gracht. U hoort ook hoe de stadsmuren werden gebruikt bij de verdediging van de stad. Een stukje dat zelfs bij veel Amersfoorters tamelijk onbekend is! 

Meer informatie, data en tickets: https://www.gildeamersfoort.nl/actueel