!
Expositie Grensverleggers
Expositie Grensverleggers Het Wilde Oog

Expositie Grensverleggers

zaterdag 16 juli 2022 16:00 tot zondag 9 oktober 17:00

Het Wilde Oog nodigde voor hun nieuwe werk Grensverleggers, zes kostuumvormgevers uit een kostuum te maken met een Spakenburgse techniek uit visserij of klederdracht als inspiratie. De ontwerpen worden gedragen door zes theatermakers die baanbrekend werk hebben verricht in de podiumkunsten. Dit resulteerde in weer een serie verrassende foto’s. In de expositie zijn naast een aantal foto’s ook een aantal kostuums te zien, gedragen door de theatermakers. Van Aziz Bekkaoui, Mirjam Pater, Linda Eijssen en (vanaf 21 juli) Rien Bekkers.

Als eerbetoon aan grensverleggend kunstenaar Mondriaan exposeert Het Wilde Oog ‘Grensverleggers’ in het kader van het Mondriaan 150 jaar in De Katoendrukkerij in De Volmolen in Amersfoort. De locatie van de expositie, De Volmolen in Amersfoort ligt op de grens van de oude en de Nieuwe Stad, maar ook op de overgang van oude en nieuwe gebruiken in ambacht, erfgoed en kunst.

Toegang € 5 p.p. inclusief de catalogus die bij de expositie hoort.

Het Wilde Oog wenst het kijken in dwarsverbindingen te stimuleren: De wereld van klederdracht, die van Mondriaan en die van vernieuwende theatermakers schuiven in elkaar en over elkaar heen. Culturele rijkdom vormt het resultaat. Onder het motto ‘Kijk Wild & Denk Lenig’ hebben Hans Lemmerman en Inge van Run de afgelopen 20 jaar laten zien hoe de wereld van kunst en die van volkscultuur elkaar versterken. Sinds 2000 portretteert het duo vrouwen in klederdracht ten opzichte van werk van diverse Nederlandse en internationale kunstenaars. Dit levert verrassende, vervreemdende en geestige beelden op. 

De Katoendrukkerij is een jonge culturele organisatie en draagt het eeuwenoude ambacht katoendrukken uit in historische bakermat Amersfoort. Behalve een lesprogramma, gastdocenten, lezingen, debatmiddagen en exposities, zijn we broedplaats voor jonge makers in textiel. Diverse ruimtes zijn te huur en er zijn twee gastenkamers.

De Katoendrukkerij in de Volmolen

Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort

info@dekatoendrukkerij.nl

www.dekatoendrukkerij.nl

Locatie