!

Café Vrijdenken

vrijdag 3 juni 2022 10:30 tot 12:00

Welkom bij Café Vrijdenken op vrijdag 3 juni 2022

Het Humanistisch Gedachtegoed

 

Deze ochtend staat het geheel van denkbeelden over humanisme centraal. Wat betekent humanisme voor u? Wat betekent het als wordt gezegd: we werken vanuit het humanistisch gedachtegoed?

 

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. 

 

We ontmoeten elkaar op een mooie plek in de natuur:

Theetuin De Heyligenberg

Heiligenbergerweg 1A in Leusden

 

De Theetuin bereikt u door op de Heiligenbergerweg de Lockhorsterweg in te slaan en daarna de tweede ingang te nemen. U kunt parkeren op het terrein met de auto of fiets en bus 17 stopt vlakbij de Theetuin. U bent van harte welkom en de koffie/thee staat voor u klaar!

 

Terugblik op het Café van Vrijdag 6 mei

We begonnen met de vele gezichten van (on)vrijheid. We werden het eens met Robbert Bodegraven, directeur Humanistisch Verbond: ”Praten over vrijheid vraagt allereerst: duidelijk maken waar we het over hebben. Waar dat niet gebeurt, wordt het al snel een ratjetoe aan interpretaties”. Heldere, duidelijke, mooie en pijnlijke voorbeelden van vrijheid werden gedeeld. 

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar vhb.eemland@humanitas.nl of activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of kom langs!