Pakje Kunst automaat in KunstKade Café
Pakje Kunst automaat in KunstKade Café pakje kunst

Opening Pakje Kunst in Amersfoort

donderdag 8 december 2022 16:00 tot 17:00

Het naast Kunsthal Kade gelegen Kade Café heeft de primeur om Pakje Kunst in Amersfoort een definitieve plek te geven.  Op 8 december om 16.00 uur wordt de Pakje Kunst Automaat officieel geopend door Wethouder van Cultuur Tyas Bijholt.

Pakje kunst is een leuk initiatief waarbij oude sigarettenautomaten worden omgebouwd tot (kunst-) automaten waar je een klein pakje kunst kan trekken. In deze pakjes kunst zitten mini kunstwerkjes van kunstenaars uit de wijde regio. Zo kan je op dit moment een klein schilderijtje van Peter Schipper, een rits-broche van Trudie van Haaster of een prachtige polaroid afbeelding van Pieter Haagen trekken. Op dit moment is er werk te trekken van 17 kunstenaars. Deze pakjes kunst kosten 4 x een losse Euro en je weet niet van te voren welk kunstwerkje van welke kunstenaar je trekt. Het is dus gokken. Een soort verrassing ei voor volwassenen maar dan met een uniek kunstwerkje.

Locatie