Bites & Business netwerkdiner voor ondernemende vrouwen

donderdag 8 december 2022 19:00 t/m 22:00

Bites & Business - het netwerk voor ondernemende vrouwen - share, shine, grow

Bites & Business is het netwerk voor ondernemende vrouwen. We organiseren op meer dan 25 plaatsen in het land netwerkdiners waarin je nieuwe mensen leert kennen en gebruik kunt maken van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. We bieden allerlei mogelijkheden om jezelf te laten zien en je aanbod onder de aandacht te brengen van meer dan 3.000 ondernemende vrouwen.  We organiseren workshops, trainingen en weekenden in binnen en buitenland, waarin je in een informele en ontspannen sfeer kunt leren, van experts en van elkaar.

Netwerkavonden

Elkaar leren kennen, elkaar inspireren en elkaar actief verder helpen, dat zijn de ingrediënten van een netwerkdiner bij Bites & Business. Kom gerust een keer meedoen, de eerste keer hoef je nog geen lid te zijn. De kern van onze activiteiten zijn onze netwerkavonden. Open, laagdrempelige avonden, altijd met diner, waarin er volop gelegenheid is om elkaar te leren kennen, elkaar te inspireren en elkaar verder te helpen. Dat wil zeggen dat we in principe geen spreker of thema hebben, alle tijd is netwerktijd.

Deze verlopen altijd volgens een vaste formule:

1. inloop

2. welkom door de coordinatoren

3. kort en krachtig voorstelrondje

4. introductie enveloppenmethode

5. lekker eten en netwerken

6. één of twee keer van plaats verwisselen

7. enveloppencontrole en teruggave

8. afronding

Die beroemde enveloppenmethode, wat is dat toch precies?

Het is een efficiënte manier om de kennis en ervaring van vele andere te benutten, zonder dat het al te veel tijd kost. Elke deelnemer krijgt bij het begin van het netwerkdiner een lege envelop voor haar neus. Op de voorkant van de envelop schrijft ze haar naam en een vraag waar ze mee zit. Een actuele vraag waarbij ze de denkkracht of het netwerk van de andere deelnemers bij wil gebruiken. Goede, heldere, concrete en prikkelende vragen stellen is best moeilijk. Uitleg over wat een goede vraag is ligt op tafel en krijg je van te voren gemaild. 

Als de vraag opgeschreven is en de directe buurvrouw hem ook snapt, gaat de envelop naar links. Elke deelnemer is een kennis-station dat naar de vraag kijkt en even nadenkt. Weet je een antwoord, tip, suggestie of een contact, dan schrijf je dat op een briefje en stop je dat in de envelop. En geef je hem weer door naar links. Weet je niets, dan kun je geen waarde toevoegen en geef je de envelop direct door.

Aan het eind van de avond verzamelen de coördinator alle enveloppen. De vragen worden kort voorgelezen. Wie een envelop nog niet gehad heeft en nog een tip heeft, kan haar vinger opsteken en alsnog iets toevoegen. Is de envelop bij iedereen geweest, dan gaat hij nu terug naar de eigenaar. Een envelop vol met tips, suggesties en ideeën. Aan jou om ze op te volgen!

Jij hebt kunnen meedenken met alle andere deelnemers en alle andere deelnemers hebben even met jou meegedacht. Superkrachtig, zonder dat het al te veel tijd kostte! Want we moeten ook nog eten en netwerken ??

Bites & Business netwerkdiner Amersfoort - 8 december 2022

De dagen worden korter en de eerste kerstlampjes gaan aan: het is dan ook bijna tijd voor ons eindejaarsdiner! Naast (nieuwe) mensen leren kennen maken we bij Bites & Business gebruik van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. Bij dit diner geven we elkaar iets extra cadeau!

We worden in Hooglanderveen/Vathorst verwelkomt door het bevlogen team van dimS. 15 jaar geleden is dit de plek waar vroeger de oude smederij van het dorp stond wat is omgetoverd naar het huiselijke, tijdloze maar ook zeer zeker trendy restaurant dimS. dimS is goed bereikbaar met zowel de auto (gratis parkeren), OV (op loopafstand van bushalte en station Vathorst) op de fiets als te voet. 

Bij Bites & Business helpen we elkaar en anderen graag verder. Bij deze eindejaars editie vragen we jullie allemaal een cadeau mee te nemen. Een cadeau vanuit jouw eigen bedrijf en/of service wat je aan één andere deelnemer kunt geven. Want wij zijn ervan overtuigd dat jij iets leuks, moois, waardevols, bijzonders hebt om met andere vrouwen te delen. Tijdens het diner trekken we lootjes en lees je aan welke dame je jouw cadeau kunt geven. Twijfel je over wat cadeau te doen? Bel of mail ons gerust en wij denken met je mee. 

Zin om te komen? De kosten van de volledig verzorgde avond zijn € 45 (inclusief btw). Dit is inclusief 3-gangen menu, twee drankjes en koffie/thee na het diner. Meld je uiterlijk maandag 5 december aan.

Bij tijdige afmelding (tot 2 dagen van tevoren, zondag 10 april 12.00 uur) krijg je je geld terug.

Twee dagen vóór het diner ontvang je van ons een routebeschrijving en de deelnemerslijst. Het diner begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en eindigt niet voor 22:00 uur. 

Inschrijven kan via de website www.bitesenbusiness.nl

Locatie

  • dimS eten en drinken
    Heideweg 2a
    3829mn
    Hooglanderveen