Café Vrijdenken

vrijdag 2 december 2022 11:00 tot 12:30

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag 2 december 2022

Bouwen aan Hospice Leusden

Waar het leven geleefd kan worden als thuis

Deze ochtend vertelt Ineke den Herder meer over de opzet van een hospice in Leusden en omstreken. Een initiatiefgroep ging in 2019 aan de slag en vanaf 2020 is de initiatiefgroep uitgebreid met deskundigen tot een volwaardige werkgroep met diverse disciplines.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom. 

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Locatie en tijd

We heten u graag welkom bij:

Restaurant First Class

Piet Mondriaanplein 7 in Amersfoort

(direct naast de achteringang van het Centraal Station)

Van 11 uur tot 12.30 uur

First Class staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Studenten, die begeleiding willen tot het reguliere onderwijs kunnen hun school volgen bij First Class in een gepaste en praktijkgerichte werkomgeving. En dat past dus prima bij onze waarden.

Terugblik op het Café van Vrijdag 4 november 2022

Deze vrijdag hebben we het boekje ‘gedachtekracht’ van het Humanistisch Verbond ingezet als thema. Dat deden we aan de hand van vier vragen:

Wat is het moedigste dat ik tot nu toe heb gedaan? Wie leerde mij welke wijze levensles? Wat is plezierig aan ouder worden? Wat zou ik willen veranderen aan het land waar ik woon?

In groepjes van twee (soms drie) gingen we -nadat we eerst over de vraag in stilte nadachten- met elkaar in gesprek. Het gaf mooie en nieuwe inzichten plus goede gesprekken. 

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar  activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of kom langs!