!
Omslag boek
Omslag boek Ruud Hopster

Presentatie boek over geschiedenis Hoogland-Zuidoost

maandag 19 december 2022 14:00 tot 16:00

19 dec: Boekpresentatie BUITEN DE STAD IS NIKS over de geschiedenis van Hoogland-Zuidoost (Liendert, De Koop, Schothorst, Zielhorst, De Hoef en kruispunt Hoevelaken)

Op maandag 19 december presenteert De Historische Kring Hoogland het boek ‘Buiten de stad is niks. Het verdwenen en vergeten leven en landschap in Hoogland-Zuidoost’ geschreven door Ruud Hopster.  

Over de boerderijen in Vathorst, Hooglanderveen en Hoogland-West is al meer geschreven, maar over die op Liendert, De Koop, Schothorst, Zielhorst, in De Hoef en rond kruispunt Hoevelaken nog niet. Vanaf de jaren zestig is de vroegere geschiedenis van boerderijen en bewoners in dat gebied onbeschreven verdwenen onder de nieuwbouw en het steeds groter wordende verkeersplein Hoevelaken.

Tabaksteelt, aanleg van de spoorlijnen en A1, verkeersplein Hoevelaken, het graven van het Valleikanaal, het verbranden van veel boerderijen in dat gebied vanwege de gewenste schootsveldverruiming in mei 1940: het komt allemaal aan de orde, maar het gaat vooral om de geschiedenis van de ruim zestig boerderijen en huizen en hun bewoners. Ruim tweehonderd landkaarten en foto’s van dat verdwenen landschap en van hun bewoners geven een aanvullend beeld van dat verleden. 

Het boek wordt op maandag 19 december om 14.00 uur gepresenteerd in café De Plank. Burgemeester Bolsius neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Heb je interesse, dan ben je van harte welkom!

Locatie