!

KunstCafe met Atze Haytsma: Leven vol Kunst

maandag 12 december 2022 19:30 tot 22:00

Kunst Café Tertulia heeft op 12 december ‘22 Atze Haytsma een Amersfoortse multi-disciplinair kunstenaar te gast. 

Juan Carlos Salvia bevraagt Atze Haytsma over een leven vol met kunst. 

In de tijd dat de kunststroming van de CoBrA-groep op komt met kunstenaars als o.a., Lucebert (ooit zijn huisgenoot) Pierre Alechinski, Asger Jorn, Karel Appel, Constant en Corneille, maakt Atze zijn eigen keuzes. Hij is trouw aan zijn eigen stroom en ontwikkelt zijn eigen beeldtaal. Hij werkt met weinig geld en middelen maar met een onuitputtelijke bron van inspiratie met ‘de Vrouw’ als centraal thema. De rode draad in zijn werk is de zingeving van het menselijk bestaan.  

Zijn manier van naar de wereld kijken wordt gekenmerkt door een vooral poëtische blik. Zo werkt hij behalve beeldhouwer ook als een zeer intrigerend fotograaf, graficus én dichter. 

Zijn indrukwekkend oeuvre bestaat uit talloze sculpturen, bustes, foto’s en gedichtenbundels. Er verschenen van zijn werk meerdere publicaties met zelfs een lijvige biografie. Hij is nog steeds actief in zijn atelier en heeft nog steeds een levendige stroom herinneringen waarover hij niet snel is uitgepraat. 

Kortom een intrigerend Leven vol Kunst… u gaat er deze avond alles over horen. Zie www.Tertulia033.nl. Entree 10 euro(voorverkoop via site) of 12,50 euro bij entree.

Locatie