Ephraim van IJzerlooij en Manjo Joosten
Ephraim van IJzerlooij en Manjo Joosten onbekend (publiciteitsfoto van de artiest)

‘De legende van de kerstroos’ - vertelling met muziek

zaterdag 10 december 2022 15:30 t/m 17:00

Voordrachtskunstenaar Manjo Joosten vertelt in de theaterzaal van Koetshuis Randenbroek  ‘De legende van de kerstroos’ van Selma Lagerlöf. Cellist Ephraim van IJzerlooij zal het verhaal muzikaal omlijsten met korte improvisaties en delen van zijn eigen composities.

‘De legende van de kerstroos’ is een verhaal met toverachtige beelden die het luisteren ernaar tot een genot maken: spannend, dramatisch en hoopvol tegelijk. Het is één van de mooiste kerstverhalen uit de wereldliteratuur over licht en duisternis, goed en kwaad, (ver)oordelen en mededogen. 

Een roversmoeder en haar kinderen trekken brutaal door het land en bedelen om voedsel. Op een dag dringt ze ongevraagd de prachtige kloostertuin binnen van abt Johannes. Wanneer ze hem vertelt dat zijn tuin niet te vergelijken is met schoonheid waarin het Goïngerbos zich in de kerstnacht tooit, wil abt Johannes dat bos met eigen ogen aanschouwen en begeeft hij zich op kerstavond, gevaren trotserend, op weg…

Zaterdag 10 december, 15.30 uur 

Doelgroep: volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar 

Entree: € 10,-  (aan de zaal, geen pin aanwezig) 

Reserveren: info@theatertoermalijn.nl 

Koetshuis Randenbroek in Park Randenbroek

Heiligenbergerweg 115-119 Amersfoort. 

Parkeren op de parkeerplaats aan de Ringweg Randenbroek.

Facebook: facebook.com/verhaleninrandenbroek

Locatie

  • Koetshuis Randenbroek
    Heiligenbergerweg 115-119
    3816aj
    Amersfoort