Afbeelding
Banner

Prachtconcert uit de Romantiek

zaterdag 26 november 2022 20:00 t/m woensdag 26 oktober 22:00

Twee grote Amersfoortse muziekverenigingen, oratoriumkoor SoliAmersfoort en het Amersfoorts Jeugd Orkest AJO, hebben de handen ineengeslagen voor een avond prachtige muziek met drie werken uit de Romantiek: Prelude uit ‘La Princesse lointaine’ van componist Tsjerepnin, Brahms’ ontroerende ‘Nänie’ naar een gedicht van Schiller. Het derde werk, een op muziek gezette ballade van Goethe, is ‘Die erste Walpurgisnacht’ waarin Mendelssohn perfect de sfeer vangt van het opkomende christendom versus het heidens lentefeest rondom oplaaiende vlammen, de geheimzinnigheid, de geluiden van de donkere nacht met vuren, duivels, knuppels. Een spectaculair werk kortom wat tot de verbeelding spreekt.

Locatie

  • St. Joriskerk
    Hof 1
    3811cj
    Amersfoort