Café Vrijdenken

vrijdag 7 oktober 2022 11:00 t/m 12:30

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag 7 oktober 2022

Netwerk Sociale Gasten Amersfoort

‘De schakel tussen jonge vrijwilligers en hulpvragen van iedereen die dat nodig heeft’ 

Onze gast is Rick Schoen, pionier en initiatiefnemer van Sociale Gasten in Amersfoort. Hij vertelt deze morgen onder meer wat de reden was om Sociale Gasten op te richten, waarom ze zich juist richten op jonge vrijwilligers en over de gestarte projecten.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom. 

Let op: de tijden van het Café zijn vanaf september veranderd, van 11.00 uur tot 12.30 uur. 

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Nieuwe Locatie

Nu de herfst zich aankondigt en het kouder wordt, vonden we een nieuwe locatie in Amersfoort: 

Restaurant First Class

Piet Mondriaanplein 7 in Amersfoort

(direct naast de achteringang van het Centraal Station)

First Class staat voor maatschappelijke betrokkenheid. Studenten, die begeleiding willen tot het reguliere onderwijs kunnen hun school volgen bij First Class in een gepaste en praktijkgerichte werkomgeving. En dat past dus prima bij onze waarden.

Terugblik op het Café van Vrijdag 2 september 2022

Robert de Bruin, de (vrijwillige) centrale coördinator van Gastvrij Leusden sprak op inspirerende wijze over het opzetten en doorpakken van Gastvrij Leusden. Een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, die is opgericht om vluchtelingen (Oekraïners en jonge asielzoekers) te ondersteunen. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Zijn ervaring als adviseur in het publieke domein kwam bij het opzetten goed van pas. Met de hulp van de gastvrouwen en –heren kon gebouwd worden voor de vluchtelingen aan onder meer het volgen van dagbesteding, Engelse en Nederlandse taallessen, het inzetten van vervoer en uitgeven van kleding. De samenwerking met de gemeente en andere partijen, zoals Hotel Van der Valk en AFAS, mag hierbij niet vergeten worden. 

De manier van aanpak bij Gastvrij Leusden is een succes, wat ons inziens ook in andere gemeenten navolging verdient. 

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar  

activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of kom langs!

Locatie