Persoonlijke lezing van Jorien Wallast
Persoonlijke lezing van Jorien Wallast JW

Bij dé Indische Naoorlogse Generatie (INOG) Leusden een lezing over Het Vergeten Leger in het voormalige Nederlands Indië.

zaterdag 1 oktober 2022 10:30 t/m 16:00

Jorien Wallast, journaliste van beroep, werd dermate gegrepen door de verhalen van haar grootmoeder over diens tijd in het KNIL in het voormalige Nederlands Indië, dat zij besloot daar verder onderzoek over te doen. Zij stuitte op feiten en verhalen die niet eerder gepubliceerd waren. Zijn deze sporen bewust gewist? Een zoektocht door archieven en getuigenissen heeft een aantal bijzondere ontmoetingen tot gevolg. Met elke nieuwe vondst brengt Jorien Wallast het soldatenleven van haar grootmoeder verder tot leven.  Het is beslist de moeite waard om persoonlijk het verhaal van Jorien aan te horen bij dé INOG Leusden.

Inloop is vanaf 10.30 uur, Toegang € 5,- p.p, svp contant betalen omdat dé INOG geen pinapparaat heeft. Dé INOG Leusden is te vinden in Maxima´s Leusden, Maximaplein 7, 3832 JS Leusden.                                                                                                                                                                                           Met het openbaar vervoer is Maxima´s Leusden te bereiken vanaf Amersfoort Centraal met buslijn 80 in ruim een kwartier. Uitstappen op halte Maximaplein.

 De lezing duurt van 11.30-12.30 uur. Een uitloop is mogelijk. Daarna is er de lunch. Tijdens de lunch kan er koffie, thee en frisdrank gekocht worden en zijn er Indische snacks te koop. Na de lunch is er de mogelijkheid om nog wat na te praten. We sluiten de middag af om 16.00.

 Alle vrijwilligers/sters van dé INOG Leusden en de medewerkers van Maxima’s Leusden zullen u van harte welkom heten. 

Locatie

  • Maxima's
    Maximaplein 7
    3832js
    Leusden