Amersfoortse schuilkelders niet meer in gebruik, maar waar liggen ze?

7 mrt, 07:27 Overig
Keistadnieuws
Afbeelding

AMERSFOORT Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4.278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom wordt de maandelijkse test van de sirenes dit keer extra aangekondigd door de overheid.

Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven. De Stad Amersfoort vroeg de gemeente of er bijvoorbeeld ook schuilkelders ter beschikking staan. Dinsdag reageerde de gemeente: ,,In Amersfoort (en in Nederl..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.