Afbeelding
Jeroen van der Veer

Smoesjes notoire hardrijder doorzien na belletje aan vriendin

Overig

AMERSFOORT Een Amersfoortse wijkagent betrapte een hardrijder op smoesjes door hem zijn vriendin te laten bellen. De bestuurder werd staande gehouden omdat hij 162 kilometer per uur reed op de A30 ter hoogte van Lunteren.

,,Voordat ik het gesprek kon beginnen, gaf de automobilist direct toe dat hij veel te hard reed. Zijn vriendin was van de trap gevallen en het ging niet goed met haar, het was een spoedgeval verklaarde hij. Zulke argumenten laten mij niet koud en het gebeurt mij niet vaak dat ik dit soort verklaringen hoor. Het zou dus waar kunnen zijn", meldt de agent op Instagram.

De automobilist keek me aan als een kind die werd betrapt met zijn hand in de koekjestrommel

De agent vroeg de hardrijder daarop om zijn vriendin te bellen, niets te zeggen en hem direct de telefoon te geven. Dat deed hij: ,,Een heldere stem hoorde ik aan de andere kant van de lijn en ik vertelde haar gelijk, dat ze niet hoefde te schrikken en dat ik bij haar vriend stond, die in goede gezondheid. Ik vertelde haar dat ik hem staande had gehouden en dat hij een overtreding had begaan. Ik vroeg haar of zij misschien wist waarom hij zoveel haast had? Het bleef enkele seconden stil… toen zei ze dat ze geen idee had. Ik vroeg haar of het goed ging met haar. Het ging prima, antwoordde ze."

De vriendin verklaarde dat het zijn eigen schuld was dat hij nu door de politie gepakt was. 'Ze had hem al zo vaak gewaarschuwd voor het hard rijden'. ,,De automobilist keek me aan als een kind die werd betrapt met zijn hand in de koekjestrommel."

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar het parket in Utrecht. Automobilisten mogen daar 100 kilometer per uur en na correctie reed hij 55 km/u te snel. De officier beoordeelt later wanneer hij het terug krijgt en welke boete hij krijgt.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie