Afbeelding
Screenshot uit video

Sneeuwballenbende uit Amersfoort droeg ook messen bij zich

12 februari 2021 om 11:50 Overig

AMERSFOORT De politie is in de wijk Vathorst nog altijd nadrukkelijk aanwezig en dit blijkt niet zonder reden. Sinds het begin van deze week is daar een ‘sneeuwballenbende’ actief en zij halen niet enkel en alleen kattenkwaad uit. Zo zijn er donderdagmiddag door de politie bij hen meerdere steekwapens in beslag genomen.

door Jeroen van der Veer

Grote groepen jongeren trekken al de gehele week door de wijk Vathorst en hierbij worden mensen bekogeld met sneeuw- en ijsballen. Ook werden autoportieren opengetrokken om sneeuw naar binnen te gooien, viel een oudere vrouw omdat zij een sneeuwbal moest ontwijken en zijn diverse mensen geïntimideerd.  

Mede daarom werd dinsdagmiddag een undercover-actie door de politie gestart en zijn drie personen aangehouden. Na een nacht in de gevangenis zijn deze minderjarige jongens weer op vrije voet; er bleek onvoldoende bewijs om ze nog langer vast te houden.

Toch is de onrust er niet minder op geworden. Op social-media blijven er klachten komen over overlastgevende jongeren en heeft de politie ook actie ondernomen. Zo zijn er bij een grote groep jongeren donderdagmiddag steekwapens aangetroffen en deze zijn in beslag genomen. 

De politie bevestigt het verhaal en wil verder benadrukken dat zij veelvuldig in de wijk Vathorst aanwezig zijn. Volgens hen is de situatie onder controle, maar zijn ze nog altijd extra alert. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie