Afbeelding
Politie Amersfoort

Geen ongeregeldheden in Amersfoort ondanks nieuwe oproepen

26 januari 2021 om 22:16 Overig

AMERSFOORT Ondanks dat er opnieuw ongeregeldheden waren aangekondigd, is de avond in Amersfoort vredig verlopen. De politie was aanwezig bij enkele ‘hotspots’, maar raddraaiers lieten zich niet tot nauwelijks zien. 

door Jeroen van der Veer

Vooral rond De Stier -de plek waar het maandagavond wél uit de hand liep- en bij Station Amersfoort Centraal was er meer politie dan normaal aanwezig. Volgens de oproepen op social-media zou het hier namelijk opnieuw onrustig kunnen worden. 

Het bleef gelukkig bij loze kreten en in Amersfoort waren dinsdagavond geen ongeregeldheden. Sommige jongeren vonden het echter wel nodig om een kat-en-muisspel te spelen met de politie en er was één keer een vuurwerkknal te horen bij De Stier, maar verder bleef het rustig. 

,,Vol afschuw keken wij naar de beelden van de rellen van de afgelopen dagen”, laten wijkagenten Jeanet en Anne op social-media weten. ,,Vanavond kregen wij tijdens onze dienst veel bemoedigende worden en steunbetuigingen van onze inwoners uit Amersfoort. Dit doet ons goed. Graag willen wij deze steunbetuigingen ook overdragen aan onze collega’s: bedankt voor jullie inzet.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie