Afbeelding
Politie

Amersfoortse agenten krijgen als eerste nieuwe fietsen en e-scooters

10 september 2020 om 20:00 Overig

AMERSFOORT De eerste nieuwe dienstfietsen en e-scooters van de politie zijn vandaag uitgeleverd in Amersfoort. District Oost-Utrecht nam als eerste district in Nederland nieuwe fietsen en scooters in ontvangst. In totaal worden in Nederland dit jaar 1259 nieuwe politiefietsen en 98 e-scooters geleverd. Zestig procent van de bestelde fietsen is elektrisch.

Daarmee worden steeds meer politiefietsen elektrisch en vervangen de e-scooters de benzinescooters. De fietsen en scooters worden volgens de wensen van de teams geleverd met of zonder politie-striping. Zo kunnen agenten waar gewenst in burger aan het werk of juist duidelijk herkenbaar als politie.

Plaatsvervangend sectorhoofd Philippe Estourgie van District Oost-Utrecht is enthousiast over de nieuwe vervoermiddelen. ,,In de smalle stegen van de binnenstad van Amersfoort kunnen we met elektrische fietsen snel ter plaatse zijn. En met de nieuwe surveillancefietsen kunnen we nu ook in de kleinere kerngemeenten buiten de stad op de fiets surveilleren. Zo zijn we nog beter benaderbaar voor burgers. En met deze nieuwe vervoermiddelen kunnen we onze werkwijze nog beter aanpassen aan de steeds veranderende manier van werken van criminelen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie