Afbeelding
politie.nl

Politie toont foto van twee vandalen die dure lichtkoepel sloopten aan Bohortplaats in Amersfoort

11 december 2023 om 09:39 Misdaad

AMERSFOORT De politie in Amersfoort is op zoek naar twee vandalen die afgelopen voorjaar een dure lichtkoepel bij een portiek aan de Bohortplaats hebben gesloopt. Een beveiligingscamera zette hen op beeld en de politie toont een geanonimiseerde foto van het tweetal.

In de avond van donderdag 8 juni liepen er rond 19.15 uur twee jongens een appartementencomplex binnen. Ze namen de lift naar de bovenste verdieping. Enkele minuten later kwamen de jongens terug. Eén van de jongens legde een deurmat tussen de deur, zodat de deur niet in het slot kon vallen. De andere jongen hield de lift open.

Niet veel later kwam de jongen terug met een step en daarop een betonnen paal. Beiden gingen de lift in. Weer een paar minuten later kwamen de jongens weer de lift uit met de step, maar zonder de betonnen paal. De betonnen paal was namelijk door de lichtkoepel van het appartementencomplex gegooid. Een dure, want de schade bedraagt rond de 8000 euro. De jongens bewonderden nog even de vernielde lichtkoepel, waarna ze beiden vertrokken.

SIGNALEMENT VERDACHTEN

De jongste en kleinste verdachte heeft een licht getinte huidskleur, kort zwart haar, droeg een blauw T-shirt en blauwe korte broek met palmprint erop. Hij had tevens een bal vast in zijn linker hand en een helm in zijn rechter hand. De tweede verdachte, de oudste, heeft ook een licht getinte huidskleur met kort zwart haar. Hij droeg een zwart T-shirt, grijze joggingbroek met elastiek boord bij z’n enkels en grijze schoenen met witte accenten. Hij had de step bij zich.

,,Omdat ze mogelijk minderjarig zijn tonen we ze eerst met blur. Ben of ken jij de jongens? Meld je nu”, schrijft de politie. Tips zijn welkom via dit digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie