Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Politie.nl

Twee straatrovers op heterdaad betrapt nadat ze drie keer toesloegen in Amersfoort

16 november 2023 om 07:20 Misdaad

AMERSFOORT Twee jongens van 17 en 20 jaar uit Almere zijn dinsdagavond in Amersfoort aangehouden naar aanleiding van twee straatroven en een poging daartoe. De twee hadden de buit nog op zak.

De politie kreeg afgelopen dinsdagavond kort achter elkaar drie meldingen van berovingen onder bedreiging van messen door twee verdachten. De eerste melding vanaf de Soesterweg kwam binnen rond 20.30 uur. Het slachtoffer werd beroofd van zijn mobiele telefoon.

VLUCHTROUTE

Terwijl de collega’s ter plaatse de aangifte opnamen, kwam een melding van een tweede straatroof op de Groenmarkt. Daar is het bij een poging gebleven, maar het tweede slachtoffer was in staat een wat beter signalement te geven van de daders, waardoor cameratoezicht gericht kon terugkijken. Als snel kwam een vluchtroute van beide verdachten in beeld.

ACHTERVOLGING DOOR CENTRUM

Kort daarna trof de politie twee personen aan die aan het signalement voldeden en hard wegrenden. Betrokken politiemensen lieten zich niet kennen en renden achter ze aan. Na een achtervolging rondom het halve centrum van Amersfoort werden de twee jongens in de boeien geslagen. De messen en de buit werden aangetroffen.

Tijdens de afhandeling meldde het derde slachtoffer zich bij de politie. Dit slachtoffer bleek ook rond 20.30 uur op de Soesterweg beroofd te zijn.

Teamchefs Robin Sterckel en Alexander Staal van basisteam Amersfoort zijn trots op hun collega’s: ,,Het was echt een mooie aanhouding en een prachtig voorbeeld van goed politiewerk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie