OM eist celstraf voor Amersfoorter die zijn moeder te lijf ging, knevelde en beroofde

8 jul, 08:20 Misdaad
Rechtspraak.nl
Afbeelding

AMERSFOORT Haar zoon probeerde haar te wurgen, bond haar armen en benen vast, uitte doodsbedreigingen, propte tissues in haar mond, trok een zak over haar hoofd en liet haar ‘als vuil’ gekneveld en doodsbang alleen achter in haar woning. De vernederende en mensonterende gebeurtenis ten spijt was de Amersfoortse vrouw donderdag in de Utrechtse rechtszaal vergevingsgezind: ,,Ik vraag u mild te oordelen, mijn moederhart is toch groter.”

De 28-jarige verdachte woonde al bijna een jaar noodgedwongen weer bij zijn moeder in huis, toen de bom op de avond van 27 november barstte. Nadat ze bij thuiskomst had gezegd dat hij vanwege de oplopende spanningen tussen de twee moest vertrekken, vloog hij haar naar de keel en sleurde haar door de woning.

Daarna bond hij haar armen en benen met tape en tie-raps vast en omwikkelde hij ook nog eens haar hele lichaam met tape. Met klappen en doodsbedreiging dwong hij haar om de codes van haar bankrekeningen en pinpassen te zeggen, waarna hij 5.000 euro van haar betaalrekening overboekte naar een andere Belgische bankrekening van de vrouw. ,,Om mijn moeder een hak te zetten, een beetje te irriteren”, aldus de verdachte.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.