Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Twee monumentale eiken aan Venterspad Hoogland ‘onherstelbaar beschadigd’

Misdaad

AMERSFOORT Aan het Venterspad zijn twee eiken onherstelbaar beschadigd, meldt de gemeente Amersfoort in een persbericht. ,,Wij kregen een melding dat aan het Venterspad twee bomen dood waren en met jute omkleed.”

Na een eerste inspectie werden de beschadigingen duidelijk: bij beide bomen is de stam rondom ingesneden. ,,De ene boom is dood. Bij de andere boom is een inkeping (zogenaamde valkeep) aangebracht van meer dan dertig procent van de doorsnede van de boom. Die maakt dat de boom makkelijker kan omvallen en is daarmee onveilig.”

Volgende week komen boomtaxateurs nader onderzoek doen bij de bomen om te bepalen wat er verder gedaan moet worden. ,,Daarom sluiten we voorlopig het Venterspad vanwege de veiligheid af.”

OPROEP Uit de aard van de beschadigingen blijkt duidelijk opzet volgens de gemeente die daarom ook aangifte gaat doen bij de politie. ,,Wij kunnen alle tips en informatie van inwoners goed gebruiken om de daders op te sporen. Wie iets verdachts heeft gezien, hoe klein ook, meld dit bij ons via www.amersfoort.nl/melden of bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Afbeelding
advertentie