Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt ‘gewiekste bankpasfraudeur’ in onder andere Amersfoort

Misdaad

AMERSFOORT Een bejaard echtpaar dat in Amersfoort in een verzorgingstehuis woont, kreeg vrijdag 10 december een telefoontje van een vrouw die zei van hun bank te zijn. Hun bankrekening zou zijn gehackt en het geld moest snel naar een veilige rekening worden overgemaakt. 

Daartoe zou een medewerker naar hen toekomen. Rond 19.45 uur verscheen een vrouw bij de receptie van het tehuis met de smoes dat zij een kleinkind is van het echtpaar. De receptioniste wist echter dat dit niet zo was en weigerde haar. Vervolgens belde de vrouw, buiten het zicht van de receptioniste, het echtpaar en zij lieten haar binnen. Daar probeerde zij in telefonisch contact met de zogenaamde bankmedewerkster het geld van hun rekening over te maken, maar de bank rook onraad en blokkeerde direct de gehele rekening. Ondanks dat de oplichtster het bijna twee uur bleef proberen, lukte het haar niet en vertrok zij zonder buit. 

Uit politieonderzoek blijkt dat zij de afgelopen maanden in soortgelijke zaken voor meer dan 30.000 euro buit heeft gemaakt, onder andere in Huizen, Maarn, Moordrecht en Amsterdam, dus zij lijkt erg actief in midden en west Nederland.

advertentie