Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie Amersfoort zoekt informatie over straatrovers met opvallende brommobiel

8 december 2021 om 19:14 Misdaad

AMERSFOORT Een fietser is vorige week vrijdagnacht van zijn spullen beroofd in de omgeving van de Rustenburgerweg en de Dominee Rijperstraat in Amersfoort. De twee verdachten gingen ervandoor in een opvallend vervoersmiddel: een blauwe brommobiel die nogal wat lawaai maakte. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze brommobiel en de inzittenden.

Het slachtoffer fietste samen met een andere jongen in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december over de Columbusweg richting de Lageweg. Daar zagen ze de donkerblauwe brommobiel al rijden. Het viel de twee fietsers direct op dat het voertuig veel herrie maakte en dat de inzittenden de muziek hard hadden staan. 

ONGEMAKKELIJK Een stuk verder, bij de kruising van de Rustenburgerweg met de Weg van de Vrijheid, haalde de brommobiel hen in. De bestuurder stopte. De jongens kregen er een ongemakkelijk gevoel bij, maar fietsten gewoon door. Ter hoogte van de kruising met de Dominee Rijperstraat herhaalde de bestuurder van de brommobiel zijn eerdere acties. Maar deze keer stapten er twee jongens uit het voertuig. 

De bijrijder stapte op het slachtoffer af en pakte hem vervolgens stevig vast. Hij eiste de spullen van de fietser, die deze aan hem gaf. Daarna gingen de straatrovers er weer vandoor in hun brommobiel. De twee reden weg in de richting waar ze vandaan kwamen. 

SIGNALEMENT De politie heeft het volgende signalement gedeeld. De eerste verdachte, de bijrijder, is een man van ongeveer 1.75 m lang. Hij heeft een mager postuur, droeg een zwarte bivakmuts, een zwarte jas, een zwarte spijkerbroek en twee zwarte handschoenen. De tweede verdachte, de chauffeur, was eveneens in het zwart gekleed, droeg een bivakmuts en had een stevig postuur. 

(Tekst gaat door onder de kaart.)


Deze weg legden de fietsers af. Foto: Politie

De straatrovers hebben hun slachtoffers over een lange afstand gevolgd: vanaf de Lageweg tot aan de Dominee Rijperstraat. De politie hoopt dat er mensen zijn die de twee in hun luidruchtige brommobiel hebben gezien en meer kunnen vertellen over de jongens die erin zaten.

,,Heeft u de straatrovers in hun opvallende donkerblauwe brommobiel gezien? Of heeft u een vermoeden wie het zijn? Geef het door via de tiplijn (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem. En doe dat vooral als u óók door deze twee straatrovers bent belaagd”, roept de politie op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie