Afbeelding
Politie.nl

Bewakingscamera legt autokraker vast op beeld

25 november 2021 om 15:45 Misdaad

AMERSFOORT Een bewakingscamera heeft vastgelegd hoe een man een ruitje intikte van een geparkeerde auto en een tas stal.

Maandagmiddag 18 oktober parkeerde een vrouw haar auto aan de Bergenboulevard in Amersfoort. Ze sloot de auto af, maar liet een rugtas met daarin onder andere haar laptop voor in de auto liggen. Ze was maar een half uurtje weg, kwam toen terug en zag tot haar grote schrik dat de ruit was ingeslagen en dat haar tas was verdwenen.

Op het bewakingsbeeld is te zien dat de man aan kwam rennen, de ruit intikte met een voorwerp, de rugzak pakte en wegrende. Het duurde slechts zeven seconden.

SIGNALEMENT De man heeft een lichte tot licht getinte huid, hij is minstens 50 jaar oud en heeft een gezet postuur met grijs haar. Hij droeg een blauwe gewatteerde jas van merk The North Face en een donkere Adidas-trainingsbroek met daaronder grijze sneakers.

De politie vraagt mensen die de dader herkennen om te bellen met tel. 0800-6070, anoniem: 0800-7000 of via dit digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie