Meer meldingen van overlast door jongeren sinds begin coronacrisis

11 aug, 09:00 Misdaad
ANP
Afbeelding

AMERSFOORT Feestjes in het park, luide muziek en jongeren die blijven hangen op straat. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal meldingen van jeugdoverlast flink toegenomen. Heel gek is dat echter niet. ,,Ook voor jongeren is het een moeilijke tijd.” 

,,De coronamaatregelen zijn van invloed geweest op het toegenomen aantal meldingen van jeugdoverlast”, zegt politiewoordvoerder Wendy Gehrmann van het landelijk korps. ,,Jongeren zijn meer op huis aangewezen geweest. Ze konden niet naar school of naar de sportclub. Daardoor sloeg de verveling toe en is de jeugd zich onder meer buiten gaan ophouden. Daarbij trokken mensen ook vaker aan de bel, doordat zij zich sneller zijn gaan storen door het vele thuis zijn.”

STIJGING MELDINGEN Onder jeugdoverlast verstaat de politie meldingen waarbij wordt geklaagd over jeugd, zoals geluidsoverlast. Baldadigheid of vandalisme valt hier niet onder. Uit cijfers van de politie blijkt dat in Nederland het aantal meldingen van jeugdoverlast ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.