Afbeelding
Politie.nl

Babbeltruc in het Soesterkwartier; grote geldbedragen van de rekeningen geplunderd

18 maart 2021 om 20:28 Misdaad

AMERSFOORT In de wijk Soesterkwartier heeft de politie donderdagmiddag drie meldingen ontvangen over een babbeltruc. De nog onbekende man slaagde erin pinpassen en pincodes te bemachtigen en pinde daarmee een flink geldbedrag.

door Jeroen van der Veer

Bij deze babbeltruc werden de slachtoffers donderdagmiddag gebeld door een persoon die zich uitgaf voor een medewerker van de SNS bank. Deze zogenaamde medewerker vertelde dat de bankrekening van het slachtoffer gehackt zou zijn en dat hij persoonsgegevens en de pincode nodig had om de pinpas te kunnen beveiligen.

Vervolgens vertelde deze zogenaamde medewerker dat er een collega van hem aan de deur zou komen om de pas op te halen. Even later ging daadwerkelijk de deurbel en stond de zogenoemde collega aan de deur. 

De goedgelovige inwoners gaven de passen en daarmee werden grote geldbedragen van deze rekening gepind. 

De persoon die de pinpas op kwam halen heeft het volgende signalement: een blanke man van ongeveer 1,80 meter lang. Hij wordt rond de 30 jaar geschat, droeg een zwarte pet en een groen/grijze jas. Daarnaast had hij witte handschoenen aan en een mondkapje voor. ,,Let op”, laat de politie weten. ,,Medewerkers van een bank zullen nooit pinpassen ophalen en zullen u ook nooit om uw pincode vragen. Ziet u een verdachte situatie zoals deze? Bel dan direct 112.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie