Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt ‘net geklede’ man voor bestelen Amersfoortse vrouw (78)

16 december 2020 om 14:47 Misdaad

AMERSFOORT De politie is op zoek naar de man die op 11 juli de pinpas van 78-jarige vrouw uit Amersfoort heeft gestolen. Er is op meerdere momenten geld opgenomen van de pas, aan de stadsring in Amersfoort. De politie heeft een signalement uitgegeven van de verdachte. 

De vrouw doet aan het begin van zaterdagmiddag 11 juli boodschappen boodschappen bij de Jumbo aan de Wiekslag in Amersfoort. Zij betaalt haar boodschappen en een bos bloemen met haar bankpas en pincode. Bij de uitgang wordt zij nog aangesproken door twee krantenverkopers, die haar gratis een krant meegeven.

Voordat zij de winkel binnenkwam en nadat zij de winkel verlaat, ziet zij een opvallend netjes geklede jongeman bij de winkel staan. Als zij naar huis loopt, ziet zij dat hij haar een stuk volgt, maar vervolgens een andere kant oploopt. De Amersfoortse merkt pas twee dagen later dat haar bankpas is gestolen.

Vlak nadat zij de Jumbo had verlaten, blijkt er meerdere malen geld met haar gestolen bankpas geld te zijn opgenomen bij een geldautomaat aan de Stadsring in Amersfoort. Dat blijkt te zijn gedaan door de ‘opvallend netjes geklede’ jongeman, die zij bij de Jumbo had gezien en die haar was gevolgd.

SIGNALEMENT De verdachte is een jongeman van in de 20. Hij heeft een licht getinte huidskleur, donkere ogen, een slank postuur, kort haar met links een scheiding en achterop opgeschoren. Hij droeg tijdens de diefstal een gebroken witte blazer, een wit t-shirt, een blauwe spijkerbroek en witte sneakers. 

De politie heeft de verdachte gezien op beelden van het geldautomaat. 

Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie