Het gedeelde kantoorpand aan de Berkenweg waar onder meer het Nederlands Dagblad in is gevestigd.
Het gedeelde kantoorpand aan de Berkenweg waar onder meer het Nederlands Dagblad in is gevestigd. Google Maps

‘Ook poederbrief bij kantoor Nederlands Dagblad bezorgd’

17 november 2020 om 16:49 Misdaad

AMERSFOORT (ANP) Op zeker elf adressen in Nederland zijn dinsdag poederbrieven bezorgd, waarvan één bij het kantoorpand van het Nederlands Dagblad aan de Berkenweg in Amersfoort. Dat maakt het mediabedrijf eind van de middag bekend, nadat eerder al drie poederbrieven bij andere mediabedrijven en een ziekenhuis werden aangetroffen.

De eerste werd aangetroffen bij een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best. Later in de ochtend bleken ook DPG Media in Amsterdam en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam dit soort post te hebben ontvangen. In de avond stond de teller op elf brieven, maar ze bevatten volgens de politie geen gevaarlijke stof en niemand is gewond geraakt.

Wie de poederbrieven heeft verstuurd en met welk doel is niet bekend. Ook is nog onduidelijk of er een verband is tussen de zaken.

In het bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam zitten de redacties van Het Parool, Trouw en de Volkskrant en in Best een drukkerij van De Persgroep (DPG) waar onder meer het Brabants Dagblad wordt gedrukt. Volgens een woordvoerster van DPG lijkt het erop dat de brieven niet aan de redacties waren gericht. Ze waren geadresseerd aan de klantenservice. Het mediabedrijf gaat aangifte doen.

Het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam liet aan het begin van de middag weten dat er geen gevaar is geweest voor bezoekers en dat die dus gewoon welkom zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie