Afbeelding
Herry Schuiling

Vandalen vernielen deelbare scooter van Go Sharing: ‘Waarom in godsnaam?’

8 november 2020 om 14:45 Misdaad

AMERSFOORT In Amersfoort is minimaal één scooter van Go Sharing al volledig vernield. De deelbare scooters staan sinds afgelopen week in Amersfoort en kunnen door iedereen gebruikt worden.

door Jeroen van der Veer

Met behulp van een applicatie op de mobiele telefoon kunnen inwoners van Amersfoort zich op de scooter door de stad verplaatsten. De opvallende tweewielers zijn verdeeld over meerdere plaatsen in Nederland en Amersfoort heeft er ook meer dan honderd in de gemeente staan. Met de samenwerking met Go Sharing wil de gemeente een grote stap richting verduurzaming van het vervoer zetten en iedereen die in het bezit is van een rijbewijs, kan gebruik maken van de scooters.

Maar waar iedereen al een beetje bang voor was, is in de eerste week gebeurd; jongeren gebruiken het voertuig om te racen en erger nog; ze worden vernield. Dat bleek dit weekend, duidt Hetty Schuiling op Facebook. Zij vond een van de scooters total loss in Park Schothorst: ‘We hoorden gisteravond al veel jeugd, vuurwerk en scheurende brommers. Vanmorgen kwam ik dit tegen’, schrijft de inwoonster van Amersfoort bij de foto’s van de vernielde scooter. ‘Waarom in godsnaam?’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie