Afbeelding
AS Media

Shovelbestuurder bedreigd met doorgeladen wapen; zaak in Opsporing Verzocht

8 oktober 2020 om 13:27 Misdaad

AMERSFOORT De politie is nog altijd aan het zoeken naar de man die in februari een steigerbouwer bedreigde met een pistool en daarom gaat Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteden. Het incident van 19 februari wordt donderdag 8 oktober door acteurs op de Ariaweg nagespeeld en later uitgezonden op de televisie.

door Jeroen van der Veer

Op die woensdagmiddag reed een bouwvakker met een shovel bij de flats aan de Ariaweg in Amersfoort. Rond de klok van 14.15 uur reed hij achteruit en schrok van een fietser die vlak achter de shovel langs fietste. De man op de tweewieler stopte en schold de bestuurder uit. 

Een klein half uur daarna kwam de fietser terug en sprak daarbij de bouwvakker (opnieuw) agressief aan. Hierbij duwde de shovelbestuurder de verdachte weg, waarna de fietser een vuurwapen trok. Deze werd doorgeladen en de verdachte bedreigde het slachtoffer met de dood. 

De dader was een man van zo’n 1.70 meter lang, licht getint en had op dat moment een onverzorgd donkerkleurig baardje. Hij droeg daarnaast een opvallend goud petje. Hij reed weg op een zwarte omafiets zonder rekje en zitje. 

Wanneer de uitzending op Opsporing Verzocht komt, is nog onbekend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie