Afbeelding
Politie.nl

'Bekende' van politie verkoopt voor duizenden euro's aan gouden sieraden

4 mei 2020 om 10:38 Misdaad

AMERSFOORT Bij controle van het opkoopregister van een goud-opkoper in Amersfoort kwam begin februari een voor een rechercheur ‘bekende’ naam naar boven. De man bleek voor duizenden euro’s aan gouden sieraden aan de opkoper te hebben verkocht, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. 

Omdat dit vermoedelijk van diefstal of een woninginbraak afkomstig zijn, werden zij in beslag genomen. De politie zoekt nu de rechtmatige eigenaar van de exclusieve sieraden. 

Begin februari controleerde een wijkagent het opkoopregister van een goudopkoper in Amersfoort. In dat register trof de rechercheur een naam aan van een hem bepaald niet onbekende man uit de regio Utrecht, die onder andere voor meerdere woninginbraken in contact is geweest met politie en justitie. De man bleek voor meerdere duizenden euro’s aan exclusieve gouden sieraden aan de goudopkoper te hebben verkocht. Gezien de geschiedenis van de verkoper, besloot een hulpofficier van justitie de sieraden als vermoedelijk van diefstal afkomstig in beslag te nemen. 

Tips zijn welkom via het digitale tipformulier.

Bron video: Politie/RTV Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie