Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt daders van serie straatroven

1 april 2020 om 13:58 Misdaad

AMERSFOORT In Amersfoort vonden op zaterdag 14 en zondag 15 maart vier straatroven en een poging daartoe plaats. De incidenten vonden twee keer plaats in de buurt van park Schothorst en drie keer op de Hoefseweg. De politie is nog op zoek naar tips over deze straatroven. 

Op zaterdagavond 14 maart vond er rond 21.35 uur een poging tot straatroof plaats op het Enkeerdpad in park Schothorst. Ongeveer tien minuten later, rond 21.45 uur, sloegen vermoedelijk dezelfde daders weer toe in hetzelfde park, maar dan op het Winkelpad. 

De politie heeft het volgende signalement opgegeven. De verdachten zijn jonge mannen van ongeveer 1.80 tot 1.85 m lang. Ze zijn beiden rond de 16-18 jaar oud, hebben een normaal postuur, droegen donkere kleding en hadden een sjaal voor hun gezicht.

HOEFSEWEG Enkele uren later, in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart, vonden er rond 01.00 uur drie straatroven plaats op de Hoefseweg, ter hoogte van de brug over de Rondweg Oost. Het gaat hier volgens de politie waarschijnlijk niet om de straatrovers uit park Schothorst, maar om twee andere verdachten.

Ook bij deze straatroven heeft de politie een signalement opgegeven. De eerste verdachte is een jonge man van rond de 18 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 m lang, heeft een slank postuur en een lichte huidskleur. Hij droeg donkere kleding en een reflecterende zonnebril. Zijn gezicht was verder afgedekt.

De laatste verdachte is een jonge man van rond de 18 jaar. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent, heeft een normaal postuur en een lichte tot lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een dikke, zwarte jas met stiksels, een zwarte hoodie, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. Ook deze verdachte droeg een reflecterende zonnebril.

TIPS De politie is nog steeds op zoek naar tips over deze zaak. Dit kan via tel.0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Inwoners in de omgeving van park Schothorst of de Hoefseweg in Amersfoort die een beveiligingscamera hebben, kunnen ook contact opnemen met de politie. Mogelijk hebben de camera's op het tijdstip van de straatroven iets vastgelegd. 

BRON VIDEO: Bureau Hengeveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie