Oppassen geblazen: inbrekers slaan ’s zomers vaker hun slag

22 aug, 08:00 Inbraak
ANP
Afbeelding

AMERSFOORT We gaan, zover mogelijk, weer op vakantie deze zomer. Maar inbrekers blijven juist nu thuis en houden goed in de gaten waar makkelijk naar binnen kan worden gegaan. Dit zorgt op sommige plekken voor een toename van het aantal woninginbraken. ,,Bereid je hier goed op voor”, aldus het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). 

,,De zomermaanden zorgen vaak even voor stijging van het aantal woninginbraken. De meeste mensen zijn dan op vakantie en inbrekers dringen natuurlijk het liefst naar binnen als er zo min mogelijk mensen thuis zijn”, vertelt politiewoordvoerder Sherlo Esajas van het landelijk korps. ,,Ben je er dan ook bewust van dat je zelf in deze periode ook slachtoffer van een woninginbraak kunt worden”..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.