Afbeelding
Jeroen van der Veer

Lap (VVD) wil in gesprek: ‘Niet denken dat criminaliteit alleen in de grote steden is’

21 september 2020 om 17:55 Politiek

AMERSFOORT ,,We moeten onze ogen niet sluiten voor de criminaliteit in Amersfoort”, dat zegt raadslid Hanneke Lap (VVD). Zij maakt zich zorgen over de toenemende drugsproblematiek in de gemeente en wil het probleemstuk -opnieuw- onder de aandacht brengen. 

door Jeroen van der Veer

Uit cijfers van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland blijkt dat de drugsproductie, handel en gebruik in Amersfoort met maar liefst 46% is toegenomen in vergelijking met 2019. ,,Als ik dan ook lees dat ruim een kwart van de inwoners te maken heeft met drugshandel en gebruik in hun woonomgeving, vind ik dat schokkend.”

Dit is voor Lap dan ook reden om hierover in gesprek te gaan in de gemeenteraad. Samen met Arie den Ouden, raadslid van het CDA, heeft zij daarom een bijeenkomst in de gemeenteraad georganiseerd over deze problematiek. Hierbij wordt gesproken met de burgemeester, de politie en diverse andere betrokkenen uit het veld zoals een medewerker van het Jeugd Interventie Team (JIT) en een gebiedsmanager leefomgeving.

,,We moeten niet denken dat criminaliteit alleen maar in de grote steden is”, waarschuwt Lap. ,,Kijk laatst maar in Eemnes en bij De Wieken, waarover trouwens nog steeds geen duidelijkheid is. Dat waren enorme politie-invallen, maar waarom dit was? Niemand weet het.”

De VVD vindt het essentieel dat inwoners zich veilig kunnen voelen in hun woonomgeving en daarom Lap opnieuw spreken over dit onderwerp. ,,In het gesprek dat zal plaatsvinden, zal ik dan ook nadrukkelijk de aandacht vragen voor de toegenomen drugsoverlast en wat dit doet met het veiligheidsgevoel van mensen. Wat gaat de gemeente samen met de politie doen om deze trend te keren? Hoe wordt voorkomen dat jongeren in drugscriminaliteit belanden? Maar belangrijker; Hoe kan het beleid dat de gemeente op dit moment voert, effectiever worden gemaakt zodat wij in de komende jaren een afname gaan zien van drugsoverlast en -criminaliteit?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie