Amersfoort laat uitzoeken of een gemeentelijk verbod op vuurwerk haalbaar is.
Amersfoort laat uitzoeken of een gemeentelijk verbod op vuurwerk haalbaar is. BDU

Zorgen om de jaarwisseling in corona-tijd: ‘Is de stad voldoende voorbereid?’

29 oktober 2020 om 16:29 Evenementen

AMERSFOORT Over twee maanden staat de jaarwisseling voor de deur en door de coronacrisis zal deze feestdag er anders uit komen te zien. Maar hoe? Dat vraagt VVD-raadslid Hanneke Lap zich af en daarom wil zijn van het college weten hoe de gemeente ervoor zorgt dat Oud en Nieuw veilig gevierd kan worden. 

door Jeroen van der Veer

,,We zien dat het aantal corona-besmettingen landelijk, maar ook in de regio Amersfoort, nog steeds erg hoog is en daarom is het reëel om ervan uit te gaan dat we ook de rest van 2020 nog met het virus te maken hebben”, aldus Lap. ,,Dit betekent dus ook bij viering van Oud en Nieuw.”

Omdat de nieuwjaarswisseling eigenlijk elk jaar flink wat problemen in de gemeente oplevert, wil Lap weten hoe men zich in Amersfoort voorbereid op de jaarwisseling. ,,Is de stad al voldoende voorbereid”, vraagt zij zich hardop af. ,,En is er bijvoorbeeld al een risico-analyse gemaakt?”

,,Wij willen dat onze inwoners ook dit jaar op een veilige en prettige manier de jaarwisseling kunnen vieren en daarom wil ik van het college hier duidelijkheid over hebben”, sluit de VVD-raadslid af. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie