Afbeelding
Ingestuurde foto

Drie inwoners van Amersfoort vast na steekpartij op klaarlichte dag

1 juli 2020 om 14:43 Overig

AMERSFOORT De politie heeft na een eerdere arrestatie opnieuw twee personen aangehouden voor de betrokkenheid bij een steekpartij. Op 16 juni werd een twintiger op de Ringweg-Kruiskamp in zijn zij gestoken en enkele minuten daarna kon de eerste verdachte worden aangehouden. Gisteren, op 30 juni, zijn nog twee personen gearresteerd.  

door Jeroen van der Veer

He steekincident maakte veel los in Amersfoort. Op klaarlichte dag werd een jongeman op een drukke weg met een mes meermaals gestoken. Een levensreddende actie van een getuige zorgde ervoor dat het slachtoffer in leven bleef. 

Terwijl het slachtoffer op 16 juni vocht voor zijn leven, startte de politie een zoektocht naar de dader(s). Al vrij snel kon een 24-jarige inwoner van Amersfoort worden aangehouden. Daarna ging het onderzoek verder en werden onder andere matrixborden langs de weg geplaatst. 

Mede dankzij deze borden heeft de politie belangrijke informatie ontvangen en getuigen gehoord. Hierdoor is op 30 juni een tweede én een derde aanhouding verricht. Het gaat om twee personen van 24 en 27 jaar oud. Beiden zijn woonachtig in Amersfoort . 

* Eerder sprak De Stad Amersfoort met de held die het slachtoffer direct hielp. Dat verhaal is hier (terug) te lezen: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie